Oncologie: de nieuwste antikankertherapieën en bijwerkingen op huid, haren en nagels

Advertorial – Wereldwijd wordt jaarlijks bij meer dan 30 miljoen mensen kanker vastgesteld. Ook zijn er circa 30 miljoen mensen die van kanker zijn genezen. Zowel mensen die behandeld worden als mensen die genezen zijn, kunnen bijwerkingen van de behandeling ervaren met gevolgen voor de huid, de nagels en de haren.  Deze bijwerkingen kunnen een direct of indirect gevolg zijn van chemotherapie, operaties, bestraling, stamceltransplantaties, doelgerichte therapie of een combinatie daarvan. De genoemde bijwerkingen kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven. Van de nieuwste therapieën zijn wel vaak de effecten op de ziekte goed in kaart gebracht, maar nog lang niet alle bijwerkingen zijn bekend. Daar gaat deze medische nascholing over.

Professor Mario Lacouture
Onco-dermatoloog Mario Lacouture, verbonden aan het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center zal op vrijdag 30 september 2016 voorafgaand aan een groot congres op zaterdag een presentatie geven van 2 uur en u bijpraten over de nieuwste anti-kankertherapieën en bijwerkingen op huid, haren en nagels. Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York is de grootste academische kankerkliniek ter wereld. Mario is tevens professor dermatologie aan de Cornell Universiteit in New York. Mario Lacouture is wereldwijd een veelgevraagd spreker op medische congressen en heeft vele internationale publicaties in gezaghebbende wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan. Hij heeft diverse boeken geschreven. Zijn laatste boek “Dermatologic Principles and Practices in Oncology – Conditions of the skin, hair and nails in Cancer Patients” gaat met name over de veranderingen van haren, huid en nagels als gevolg van de diverse behandelingen van kanker. De medische carrière van Lacouture is gericht op het herkennen en behandelen van bijwerkingen die zich voordoen op het gebied van de huid, het haar en de nagels van kankerpatiënten.

PROGRAMMA
Vrijdag 30 september 2016
Aanvang 15.30 uur
Pauze     16.00 uur
Einde      18.00 uur

ACCREDITATIE
Accreditatie is aangevraagd voor dermatologen, oncologen, oncologisch-verpleegkundigen en huisartsen

LOCATIE
Congrescentrum de Reehorst in Ede

KOSTEN
De kosten voor het programma zijn € 175,- (0% btw, incl. € 25,-  inschrijfgeld, digitaal lesmateriaal en consumpties) Inschrijven kan via onderstaande button. NB Er zijn maar 90 plaatsen beschikbaar.

Voor de nascholing kunt u zich hier aanmelden.